Autor: Finantsuudised.ee • 20. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Versobanki Eesti äriüksuse uueks juhiks saab Sofia Kirsimaa

Sofia Kirsimaa
Foto: Versobank
Versobanki nõukogu kinnitas uueks panga Eesti äriüksuse juhiks ja juhatuse liikmeks Sofia Kirsimaa.

Uut tegevusstrateegiat kujundav ja elluviiv Versobank tahab oluliselt tugevdada Eesti finantsturul tegutsemise haaret ja mahtu. Täna moodustab panga tuludest ligikaudu 70% rahvusvahelistel turgudel teenitav tulu. Panga võimet ja haaret tegutseda rahvusvahelisel finantsturul peavad omanikud ja juhatus panga tugevuseks ning seda on plaanis säilitada.

Sellegipoolest on edasiselt strateegiline plaan jõulisemalt suurendada krediidi- ja finantstoodete portfelli kohalikul turul. Pangateenuste tarbijale ehk klientidele on see vaid rõõmustav uudis, sest seni turul tegutsejate kõrvale lisandub uus turuosa nõudleja uute teenuste ja toodetega.

Versobanki juhatuse esimees Aivo Adamson: „Versobank kavatseb järgnevatel aastatel oluliselt suurendada ja laiendada oma tegevusmahtu Eesti turul. Mul on siiralt hea meel, et sellise finantsturul tegutsemise kogemusega tippjuht, nagu Sofia on, võttis vastu väljakutse asuda Versobanki tegevust Eestis arendama.”

Sofia Kirsimaa: „Kui mulle tehti ettepanek asuda juhtima Versobanki Eesti äriarendust, ei mõtelnud ma väga kaua, sest mulle imponeeris uue juhatuse esimehe visioon ja haare anda panga arengule uus impulss ja ka see, et mulle anti suur tegutsemisvabadus oma lähenemiste elluviimiseks. Töö, mis ees seisab, pole kergete killast, sest Eesti finantsturul on konkurents äärmiselt tihe ja uute niššide leidmine ei ole lihtne, aga mitte võimatu ja mulle meeldivad väljakutsed.”

Sofia Kirsimaal on magistrikraad Tallinna Ülikoolist füüsika erialal ja MBA kraad Tallinna Tehnikaülikoolist. Ta on finantssektoris tegutsenud üle 20 aasta, millest viimased seitse tippjuhina. Alates 2010. aastast töötas Sofia Citadele panga Eesti filiaali tegevjuhina.

Versobank AS on 1999. aastal asutatud Eestis registreeritud ja Eesti ning rahvusvahelistel finantsturgudel tegutsev krediidiasutus. Panga bilansimaht kasvas III kvartalis 13,1%, jõudes 30. septembri 2017 seisuga 264,4 miljoni euroni (30.06.2017; 233,7 miljonit eurot). 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077