Autor: Finantsuudised.ee • 17. jaanuar 2018

SEB ja Garage48 korraldavad järgmise põlvkonna finantstehnoloogia häkatoni

Autor: pixabay.com
SEB ühendas jõud Garage48-ga, et korraldada finantstehnoloogia häkaton. Osalema oodatakse kõiki huvilisi ja entusiaste, kes soovivad aidata traditsioonilisel pangandusel teha järgmist tiigrihüpet tulevikku.

„Garage48 ja SEB on ühiselt korraldamas 16.–18. veebruaril avatud panganduse arendusnädalavahetust, mille peamine eesmärk on tuua turule järgmise põlvkonna finantstehnoloogiad. Muutused annavad tulevikus võimaluse finantstehnoloogia huvilistel teha tihedamat koostööd traditsioonilise pangandusega. Häkaton on mõeldud kõigile finantstehnoloogia huvilistele ja entusiastidele,“ sõnas SEB Balti digitaalsete kanalite strateegia juht Ragnar Toomla.

Avatud rakendusliides (API) on suurim muutus panganduses pärast interneti- ja mobiilpanganduse võidukäiku. Nüüdsest hakkavad pangad oma API-sid jagama, et ühenduda vahetult klientide kontode, krediitkaartide ja teiste kanalitega. Avatum arendusplatvorm annab andekatele tegijatele võimaluse arendada uusi ja seninägematuid rakendusi. Näiteks õpetada Siri ütlema kontojääki, jagada informatsiooni pankade üleselt, automatiseerida arvete koostamine, ehitada panganduse tarbeks vestlusrobot või ühendada erinevatest allikatest pärit informatsiooni, et luua ennenägematuid kontseptsioone.

Garage48 „Baltic Open Banking“ häkaton toimub Tallinnas, SEB Innovatsioonikeskuses 16.–18. veebruaril. Parimad tiimid saavad võimaluse oma ideid ja prototüüpe SEB toel ja mentorlusel edasi arendada.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077