Autor: Finantsuudised.ee • 16. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ettevõtjaks said Martin ja Markus Villig

Taxify asutajad Markus ja Martin Villig.
Foto: Tiit Mõtus
Eile kuulutati Kultuurikatlas toimunud galal välja EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018, kelleks on Taxify asutajad Martin ja Markus Villig. Ettevõtja elutööpreemia tunnustuse pälvis kunstimetseen ja ettevõtja Enn Kunila.

Kõik tänavu finaali jõudnud ettevõtjad on EY partneri Ranno Tingase sõnul omas valdkonnas silmapaistvalt edukad ja väärt tunnustamist. „Vendade Villigite kasuks otsustas žürii nende silmatorkava ettevõtlikkuse ning uusi turge vallutav kasvuloo tõttu. Taxify tegevusi kõrvalt vaadates võib eeldada, et tegu on tõeliselt rahvusvahelise eduloo alles esimese etapiga,” ütles Tingas. Markus ja Martin Villigi ettevõte Taxify on 2013. aastal asutatud eestimaine tehnoloogiafirma, mis arendab ülemaailmset transpordiplatvormi.

Ettevõtja elutööpreemia pälvinud Enn Kunila on üks erakapitalil põhineva investeerimis- ja valdusettevõtte NG Investeeringud suuromanikke. Paljudele on Kunila tuntud ka kui kunstikoguja ja -tutvustaja, kelle südameasjaks on Eesti kuldaja kunstiga tegelemine ning selle tutvustamine kodumaal ja väljaspool Eestit.

„Elutööpreemia laureaadile omaselt iseloomustab Kunilat soov anda tagasi oma kogukonnale kui ka riigile. Sellised ettevõtjad on märk ühiskonna küpsusest ning sellest, et olulised pole mitte tänased lahendused, vaid homsed võimalused,” lausus Tingas.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018 konkursi žüriisse kuulusid Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ), Viljar Arakas (EFTEN Capital AS) ning EY Eesti Aasta Ettevõtja 2017 laureaadid Arno Kütt ja Peep Kuld (Cleveron AS / ON24 AS).

2018. aasta juunis sõidavad Martin ja Markus Villig Monacosse, et esindada Eestit EY Maailma Aasta Ettevõtja ärifoorumil. EY Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ja selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid ca 60 riigis.

EY Eesti Aasta Ettevõtjad 2008–2017 

- Arno Kütt ja Peep Kuld, Cleveron AS / ON24 AS (2017)

- Jevgeni Kabanov, ZeroTurnaround (2015) 

- Jüri Raidla, Advokaadibüroo Raidla Ellex (2014) 

- Peeter Rebane ja Priit Rebane, BDG Holdings OÜ (2013) 

- Ruth Oltjer, Chemi-Pharm AS (2012) 

- Priit Alamäe ja Taavi Kotka, Nortal AS (2011) 

- Peter Hunt, Wendre AS (2010) 

- Indrek Sepp, Pristis AS (2009) 

- Jaan Puusaag, Krimelte OÜ (2008)

EY Ettevõtja Elutööpreemia laureaadid 2010–2017

- Mati Vetevool, M.V.Wool (2017)

- Tiit Vähi, Sillamäe Sadam (2015)

- Enn Meri, OÜ Merinvest (2014)

- Madis Habakuk, Estonian Business School (2013)

- Endel Palla, AS Harju Elekter (2012)

- Raul-Roman Tavast, Roman Tavast OÜ (2011)

- Ülo Pärnits, Ülemiste City AS (2010)

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077