Autor: Finantsuudised.ee • 19. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV avab Ühendkuningriigi filiaali

LHV Panga filiaali juhataja Andres Kitter.
Foto: Eiko Kink
Täna õhtul avab LHV pank Ühendkuningriigi filiaali, kui Londonis piduliku vastuvõtu raames korraldatakse paneeldiskussioon teemal „Kas globaalsed suurlinnad võtavad riikide üle võimu?“.

LHV Pank avab Londonis filiaali panga finantsvahendajate ärisuuna arendamiseks. LHV Panga filiaali juhataja Andres Kitteri sõnul on finantsvahendajate teenindamine juba täna kujunenud pangale oluliseks valdkonnaks. „Oleme mõjutaja-pank. Oma avatud suhtumisega oleme finantssektori uuendajatele oluline partner ehk nende ühenduskoht panganduse infrastruktuuriga. Kui paljud suurpangad vaatavad uue põlvkonna finantsvahendajatele ülevalt alla, sageli vaevumata nende plaanidesse süveneda, siis LHV tervitab iga uut tegijat ja mõtleb kaasa, kuidas finantsvahendajad oma sisukad ideed ellu saaksid viia,“ kommenteeris Andres Kitter.

Ühendkuningriigi filiaal võimaldab LHV Pangal liituda naelamaksete süsteemidega ja pakkuda tulevikus finantsvahendajatele reaalajas nii euro- kui ka naelamaksete teenust. LHV Pank on juba euromaksete süsteemi otseliige ja reaalajas toimuma hakkavate euromaksete töörühma liige.

„On tõsi, et Brexiti valguses mõtleb nii mõnigi pank täna Londonist taandumisele, kuid meie ujume teadlikult vastuvoolu. Londonist on kujunenud olulisemaid finantskeskusi, kus on esindatud finantstehnoloogia ettevõtted nii Euroopast kui ka mujalt maailmast. Fintech-ettevõtete pilgud on endiselt suunatud just finantskeskuse Londoni poole ja nii ka meil,“ kommenteeris Kitter.

Selle üle, milline on Londoni-sarnaste globaalsete suurlinnade ligitõmbavus ja juhiroll maailmas, arutatakse ka LHV filiaali avaüritusel paneeldiskussiooni „Kas globaalsed suurlinnad võtavad riikide üle võimust?“ raames. Diskussiooni juhib ettevõtja ja LHV nõukogu liige Sten Tamkivi. Osalevad krüptorahanduse ja küberturvalisuse ekspert president Toomas Hendrik Ilves. Pilgu Euraasia tulevikule suunanud visionäär Peter Vesterbacka ning Mark Yeandle, kes on üks Globaalse finantskeskuste indeksi väljatöötajatest ja autoritest.

Kuigi LHV filiaal Londonis avatakse, on töö selle käivitamisega veel pooleli. Hetkel tegeleb LHV ka Londoni kontori mehitamisega. Finantsvahendajatele teenuse pakkumiseni Londonis on LHV-l plaanis jõuda käesoleva aasta lõpuks. LHV-l on finantsvahendajate ärisuuna kliente üle 30, nendest nii mõnigi fintech-valdkonna teerajaja, nagu Transferwise või Coinbase. Andres Kitteri sõnul ei plaani LHV Londoni kontoris hakata teenindama erakliente või tavaettevõtteid, küll aga just finantsvahendajaid, pakkudes neile mugavat ja kiiret maksevahendusteenust, likviidsusjuhtimist, valuutavahetust jms.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077