Autor: Finantsuudised.ee • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB ja Omniva koostöös valmib Baltikumi kaasaegseim logistikakeskus

Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht
SEB ja Omniva sõlmisid lepingud, millega pank võimaldab logistikaettevõttele investeerimis- ja arvelduslaenu vastavalt 10 ja 5 miljoni euro väärtuses. Laenuga finantseerib SEB Omniva kaasaegse logistikakeskuse ehitust, mille kogumaksumus koos sorteerimistehnoloogiaga saab olema 17,2 miljonit eurot.

SEB ettevõtete panganduse juht Artjom Sokolov ütleb, et e-kaubanduse kasv nii globaalselt kui ka Eestis aina kiireneb ning see muudab jaekaubanduse ärimudeleid kardinaalselt. „Aina rohkem ostab Eesti tarbija kaupa nii kohalikest kui piiritagustest e-poodidest ja see kaup vajab kiiret sorteerimist ja tellijani kohale viimist. SEB Pangal on hea meel toetada Baltimaade ühte juhtivat ja ambitsioonikat logistikaettevõtet Omnivat tema kasvustrateegia elluviimisel,” lisas ta.

Omniva juhatuse liikme Jaan Sildami sõnul on uue logistikakeskuse ehitus ettevõtte IT-süsteemide arenduse ning Baltikumi pakiautomaadivõrgustiku laiendamise kõrval üks Omniva lähiaja suurtest investeeringutest. „Meil on hea meel, et oleme koos SEBga leidnud väga hea lahenduse selle investeeringu elluviimiseks,” ütles Sildam.

Rae valda kavandatav logistikakeskus aitab Omnival senisest tõhusamalt sorteerida pakke ja kirju ning parandada ja kiirendada seeläbi oma teenust. Käesoleva aasta sügisel valmiva logistikakeskuse südameks saab olema tipptasemel sorteerimisliin, mis suudab jaotada tänase 30 asemel koguni 400 mahutisse ning seda kõike kolm korda kiiremini. Logistikakeskus laiub tervelt 13 tuhandel ruutmeetril, sealhulgas võimaldab 70 ruutmeetrine krunt ka vajadusel tulevikus laieneda.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077