Autor: Finantsuudised.ee • 30. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify kaasas Daimlerilt 175 miljonit dollarit

Taxify kaasas Mercedeseid tootvalt Daimlerilt 175 miljonit dollarit. Tehinguga kasvas Taxify väärtus miljardi dollarini.
Markus Villig
Foto: Andras Kralla

Taxify kaasasutaja ja tegevjuhi Markus Villigi sõnul suunab ettevõte investeeringu tehnoloogilistesse arendustesse ning laienemisse eeskätt Euroopa ja Aafrika turgudel. „Meie suurim väljakutse on parima tiimi kasvatamine. Soovime aasta lõpuks kasvatada meeskonda 300 inimese võrra, väga suur rõhk on inseneridel ja andmeteadlastel,” ütles ta.

„Daimleri mobiilsete teenuste kasutajaid on täna üle maailma 22 miljonit, seda nii sõidujagamise kui kombineeritud transpordi valdkonnas. Taxify täiendab kiiresti kasvava ja globaalse ambitsiooniga sõidujagamisplatvormina suurepäraselt meie olemasolevat ja kasvavat mobiilsusteenuste partnerite võrgustikku,” ütles Daimleri mobiilsete ja finantsteenuste juht Jörg Lamparter.

Pane tähele

Nordic Business Report asetas Markus Villigu Põhja-Euroopa alla 25aastaste silmapaistvate ettevõtjate nimekirjas teisele kohale.

Tänavu pälvisid Markus ja Martin Villig Eesti aasta ettevõtja auhinna maailma juhtivalt ärikonsultatsioonide ettevõttelt Ernst & Young.

Investeerimisringis osales ka Taxify strateegiline partner Hiina sõidujagamisettevõte Didi. Uute investoritena lisandusid Euroopa kasvuettevõtetele keskendunud riskikapitali fond Korelya Capital, Eesti riskikapitalifond United Angels ja TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus. Taxify juhatusse hakkab kuuluma ka Daimleri esindaja.

Daimler AG on kasvanud välja ettevõttest Benz & Cie, mis asutati 1883. aastal Karl Benzi poolt. Karl Benz on tuntud kui maailma esimese sõiduauto leiutaja. Benz & Cie liitus 1926. aastal Gottlieb Daimleri ja Wilhelm Maybach’i asutatud ettevõttega Daimler Motoren Gesellschaft. Täna kannab ettevõte nime Daimler AG ning on üks maailma suurimaid premium-klassi autotootjaid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077