Autorid: Villu Zirnask, Finantsjuhtimise Infoleht • 13. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kuu aega leppetrahvinõudega viivitamist ei ole ebamõistlikult palju
Foto: shutterstock.com

Kuu aega leppetrahvinõudega viivitamist ei ole ebamõistlikult palju

Haasoja OÜ (hageja) esitas Pärnu maakohtule Hiiumaa Pruulikoda OÜ (kostja) vastu hagi, milles palus mõista sellelt välja põhivõla 55 033 eurot ja 20 senti ning viivise, aga koos põhi­võlaga kokku mitte rohkem kui 99 928 eurot ja 46 senti.

Hagi kohaselt sõlmisid pooled 6. ­augustil 2015 töövõtulepingu tähtajaga 30. november 2015, mille alusel ­Haasoja OÜ renoveeris kostja kinnistul asuva õlletehase hoone. 2. jaanuaril 2016 sõlmisid pooled teise töövõtulepingu, mille järgi tegi Haasoja sama hoone teise korruse restoraniruumides sisetööd ja viimistluse. Haasoja väitis, et on mõlema lepingu järgi oma kohustused täitnud, aga pruulikoda jättis osa tasust maksmata.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077