Autor: Finantsuudised.ee • 25. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise sõlmis kokkuleppe Briti pangaga

Ühendkuningriigi äpipõhine pank Monzo ja Euroopa juhtiv finantstehnoloogiaettevõte TransferWise sõlmisid kokkuleppe, mis võimaldab Monzo klientidel kiirelt ja soodsalt rahvusvahelisi makseid teostada.
TransferWise'i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus.
Foto: Andras Kralla

Monzo on integreerinud TransferWise’i rakendusliidese ehk API (Application Programming Interface), et kliendid saaksid raha saata otse Monzo mobiilirakendusest 16 valuutas.

TransferWise'il on sarnane koostöö ka Prantsuse panga BPCE, Saksa mobiilipanga N26 ja Eesti LHV-ga.

TransferWise'i madalad, läbipaistvad tasud ja kiirus muudavad piiriülese raha liigutamise lihtsaks. Kliendile antakse kohe teada, kui palju ta täpselt tasudena maksma peab ja kui suure summa ta teises valuutas saab. Teavitused võimaldavad makseid reaalajas jälgida.

Monzo klientidele, kel TransferWise'i kontot veel ei ole, luuakse konto automaatselt, kui nad otsustavad välismaale ülekande teha. Kui nad juba on TransferWise'i kasutajad, saavad nad Monzo kaudu sisse logides samu andmeid kasutada.

Kliendid saavad oma kontolt raha saata 16 kõige populaarsemas valuutas, millele lisandub lähitulevikus veel uusi juurde. Makse jõuab saajani kohe või paari tunni jooksul. Et teostada makse turu keskmise vahetuskursiga, küsitakse klientidelt ettemaksuna väike tasu, mis kuvatakse selgelt Monzo rakenduses.

Rahvusvahelisi makseid hakatakse järgnevatel nädalatel pakkuma Monzo 750 000 kliendile. Nii Androidi kui iOS-i versiooni kasutavad kliendid hakkavad rahvusvaheliste maksete võimalust nägema juba tänasest.

Monzo partnerlus TransferWise'iga on uusim panga mitmetest algatustest muuta Monzo paremaks (Making Monzo Better).

Üle 3 miljoni inimese kasutavad TransferWise'i, et iga kuu kanda üle rohkem kui 2 miljardit eurot. Ettevõte pakub rahavahetuse võimalust enam kui 50 valuutas. Käesoleval aastal tõi ettevõte turule piirideta konto (Borderless account) ja deebetkaardi, mis võimaldab inimestel virtuaalsel kontol hoida üle 40 valuuta.

Monzo on 2015. aasta veebruaris asutatud ettevõtte, mis sai panganduslitsentsi aprillis 2017. Monzo arvelduskontot kasutab 750 000 klienti. Üle 300 inimese töötavad Monzo kontorites Londonis, Cardiffis ja teevad kaugtööd üle maailma.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077