Autor: Finantsuudised.ee • 15. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Sutt liitub reformierakonnaga ja kandideerib riigikogu valimistel

Endine Eesti Panga asepresident ja IMFi direktorite nõukogu liige Andres Sutt liitus reformierakonnaga ja kandideerib märtsis riigikogu valimistel.
Andres Sutt

Andres Sutt ütles, et tahab aidata anda Eesti majandusele uut hingamist. „Me peame tõsiselt mõtlema, kuidas oma riiki naabritega võrreldes konkurentsivõimelisemaks muuta. Tööjõu maksustamine, aktsiisid ja ettevõtlusmaksud on kõik teemad, mis tuleks kriitiliselt üle vaadata. Usun, et reformierakonnal on kompetents neid probleeme mõista ja valitsuserakonnana lahendada,” ütles Sutt.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles, et tal on hea meel, et nii pädev inimene reformierakonnaga liitub. „Andres on aastaid töötanud Euroopas riikidega, kelle rahandus pole nii heas korras kui meil. Seetõttu on tal teadmine, milliseid karisid vältida ja kuidas meie majandust veelgi konkurentsivõimelisemaks teha,” ütles Kallas.

Teine teema, milles asjad pole Andres Suti meelest Eestis täna hästi, on eelarve tasakaal. „Kui majandusel läheb hästi, tuleks koguda reserve. Tänane valitsus pole aga isegi majandusbuumi harjal eelarvet tasakaalu saanud,” märkis Sutt. „Kui maailma majandus peaks kriisi sattuma, ja kriis ükskord tuleb, on Eestil täna sellest kindlasti raskem üle saada. See näitab, et eelmisest finantskriisist ei ole õpitud.”

„Eesti on andnud mulle suurepärase hariduse, kultuuri-ja väärtustepagasi ning võimaluse ennast teostada. Nüüd on aeg midagi tagasi anda. See on põhjus, miks ma otsustasin minna poliitikasse ja kandideerida kevadistel valimistel,” ütles Sutt.

Andres Sutt on varem töötanud Euroopa Finantsstabiilsuse Fondis (EFSF) tegevjuhi vanemnõunikuna, Euroopa Stabiilsusmehhanismis (ESM) pangandusdivisjoni juhina ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktorite nõukogu liikmena, esindades Eestit IMFi Põhja-Balti valijaskonnas. Aastatel 2017–2018 töötas Sutt Eesti Energias, 2001–2009 oli Eesti Panga asepresident.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077