Autor: Finantsuudised.ee • 22. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbanki juhatusega liitus Ivar Kallast

Inbank ASi juhatusega liitus 6. augustil pikaajalise panganduskogemusega riskijuht Ivar Kallast, kes hakkab vastutama panga grupiülese riskijuhtimise valdkonna eest.

Ivar Kallast on töötanud panganduse krediidi- ja riskijuhtimise valdkonnas enam kui 20 aastat. Enne Inbankiga liitumist oli Kallast viimased 9 kuud Luminor Bank ASi juhatuse liige ja riskijuht. Ligi 19 aastat tegutses Kallast Nordea panga Eesti filiaali krediidijuhi ja juhatuse liikmena. Kallast on töötanud kolm aastat ka Tallinna Pangas krediidiriski analüütikuna.

Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo ütles, et panga meeskonnal on kogenud riskijuhi lisandumise üle hea meel. „Vaadates Ivar Kallasti pikaajalist kogemust ja professionaalset tegevust riskijuhtimise valdkonnas, on selge, et tema lisandumine annab meie organisatsioonile väärtuslikku täiendust. Meie eesmärgiks on ehitada üles tugev rahvusvaheline ja innovaatiline pank ning Ivaril saab kanda olema väga oluline roll selles protsessis,” sõnas Andresoo.

Inbanki juhatuse värskeim liige Ivar Kallast lisas omalt poolt, et teda ajendas Inbankiga liituma panga senine tugeval strateegial põhinev edu. „Mulle on avaldanud muljet Inbanki lühikese aja jooksul saavutatud geograafiline haare ja silmapaistev ärimahtude kasv. Minu liitumine Inbankiga on ajendatud ka uudishimust õppida tundma panga kaasaegsel tehnoloogial põhinevaid finantseerimislahendusi ning anda oma kogemusega panus selle eduloo jätkumisse,“ ütles ta. Kallasti eesmärk on Inbanki riskiorganisatsiooni tugevdada ja tagada kiirele arengule vajalik stabiilsus. „Inbanki sõbralik ja koostööle suunatud meeskond on kahtlemata selle kõige õnnestumise alus,“ lisas ta.

Inbanki juhatusse kuulub viis liiget: juhatuse esimees Jan Andresoo, finantsjuht Marko Varik, äriprotsesside juht Liina Sadrak, äriarenduse juht Piret Paulus ja riskijuht Ivar Kallast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077