Autor: Finantsuudised.ee • 24. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AUGA aktsiaemissioon oli edukas

Leedu mahepõllumajandusettevõte AUGA Group emiteeris edukalt kõik märkimiseks pakutud 80 miljonit aktsiat.
Mahekartulid.
Foto: shutterstock.com

Pakkumise raames emiteeris AUGA Group 40 miljonit uut aktsiat ja selle põhiaktsionär Baltic Champs Group UAB müüs 40 miljonit olemasolevat aktsiat. Pakkumise käigus emiteeritud aktsiate nõudlus oli 104%. Tegemist on suurima aktsiate teisese avaliku pakkumisega Leedu ettevõtluse ajaloos.

Ettevõtte juhatus määras aktsiate lõpliku hinna ja nende jaotuse aktsiaid märkinud investorite vahel. Pakkumise lõplikuks aktsiahinnaks kinnitati 0,45 eurot ja kõigi müüdud aktsiate kogumaksumuseks kujunes 36 miljonit eurot. Ettevõte ja selle põhiaktsionär Baltic Champs Group UAB said kumbki pakkumise käigus müüdud aktsiate müügist 18 miljonit eurot.

Üks suuremaid emiteeritud uutesse aktsiatesse investeerijaid oli Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD). EBRD ostis aktsiaid kokku ligikaudu 9 miljoni euro väärtuses. EBRD on huvitatud ennekõike ettevõtetest ja projektidest, mille fookuses on energiasäästlikud lahendused, jätkusuutlik maakasutus, looduslike ressursside säilitamine ja saaste vähendamine. „Meil on suur rõõm tervitada ettevõtte uute aktsionäride seas EBRD-d. Loodame hankida kasulikke kogemusi ettevõtte juhtimises, keskkonna- ja sotsiaalnõuete tagamises ning püüelda neis valdkondades pideva arengu suunas, juurutades ettevõttes parimaid äritavasid,“ ütles Kęstutis Juščius, AUGA Groupi juhatuse esimees.

Pakkumise tulemusena kogutud kapitali plaanib ettevõte investeerida oma põllumajandustegevuste jaoks sünergiliste lahenduste väljatöötamisse, tootevaliku mitmekesistamisse linnukasvatusharu laiendamise kaudu, kaasaegsete piimafarmide rajamisse ning samuti lähteaine ja biogaasi kombineeritud tootmisesse, eesmärgiga kasutada biogaasi põllumajanduslike masinate käitamiseks.

Uute aktsiatega kauplemine Nasdaq Vilniuse ja WSE börsil algab eeldatavasti 30. augustil 2018.

Leedus asutatud AUGA Group AB on üks suurematest vertikaalselt integreeritud mahetoiduettevõtetest Euroopas. Ettevõte on spetsialiseerunud põllukultuuride arendamisele, lüpsilehmade kasvatamisele, linnulihatoodete valmistamisele ja seenekasvatusele. Grupi ettevõtetes töötab kokku üle 1200 inimese. AUGA Group kuulub Vilniuse ja Varssavi väärtpaberibörsi nimekirja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077