Autor: Finantsuudised.ee • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austria kontsern ostab Seesami

Eesti, Läti ja Leedu ametkonnad andsid Austria kontsernile Vienna Insurance Group lõpliku loa osta 100 protsenti kahjukindlustuse ettevõtte Seesam Insurance AS aktsiatest ettevõtte seniselt omanikult, Soome kontsernilt OP Financial Group.

Tehing allkirjastati 2017. aasta 18. detsembril ja viidi lõpule 31. augustil 2018.

VIGist saab Baltimaade turuliider, mille turuosa moodustab 2018. aasta esimese kvartali andmete põhjal pärast firma Seesami ja selle Läti ning Leedu filiaalide ostmist ligikaudu 23,7 protsenti.

Tegu ei ole VIGi esimese ostutehinguga Baltimaades – 2016. aastal ostis kontsern Läti kahjukindlustuse ettevõtte BTA Baltic Insurance Company (BTA). VIGile kuulub ka kindlustusselts Compensa Vienna Insurance Group (Compensa). Pärast tehingu lõpuleviimist esindavad VIGi kolm kindlustusettevõtet: BTA, Compensa ja Seesam. 2018. aasta esimesel poolel oli kõigi VIGi ettevõtete (sh Seesami) brutopreemiate kogusumma kokku ligikaudu 229 miljonit eurot.

„VIG järgib erinevate brändide ja kohaliku äriüksuse strateegiaid. Seega jätkab Seesam tegevust Andri Püvi juhtimisel. Lõppkokkuvõttes põhineb kontserni edu iga brändi tugevustel ja kohalikul oskusteabel, mille põhjal pakutakse klientidele just nende vajadustest lähtuvaid tooteid ja teenuseid,“ selgitab Franz Fuchs, Baltikumi turu eest vastutav Vienna Insurance Group juhtkonna liige.

1991. aastal asutatud Seesamist sai 2006. aastal osa OP Financial Groupist. Seesamil on Balti riikides 23 müügiesindust ja üle 180 000 kliendi, kellest eraisikud moodustavad 85 protsenti. Tehing ei mõjuta Seesami klientide kindlustuslepinguid ega nende tingimusi.

Seesam kogus 2017. aastal kindlustusmakseid ligikaudu 65 miljonit eurot, mida on 9,3% enam kui eelneval aastal. 2017. aastal oli Balti riikide kahjukindlustuse turuosa ligikaudu 5,3 protsenti. Seesamil on Baltikumis 342 töötajat, kellest 154 töötab Eestis, 86 Lätis ja 102 Leedus.

Vienna Insurance Group (VIG) on ligi 200aastase ajalooga juhtiv kindlustusepakkuja nii Austria kui ka Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel. Kontserni moodustavad ligikaudu 50 ettevõtet 25 riigis. VIG-is töötab rohkem kui 25 000 inimest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077