Autor: Finantsuudised.ee • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti ettevõtted, kellesse investeerida: nende uued investeeringud ja kasvuplaanid

M&A tehingute portaal Mergermarket avaldas nimekirja Baltimaade ettevõtetest, kellel on uute tehingute potentsiaali nii praegu kui ka tulevikus.

Eesti

FoodDocs – soovib kaasata investeeringute kaudu miljon eurot

Messente – soovib suurendada tuluallikaid

Nicorex Baltic – on võimalusel valmis uuteks M&A tehinguteks

StandByMate – soovib kaasata investorite raha

Läti

Cenos – teeb ettevalmistusi 2019. aasta investeerimisvooruks

Leedu

Insectium – otsib 100 000 euro mahus idurahastust

Makveza – on kasvurežiimis ja keskendub siseturul laienemisele

SketchAR – otsib 600 000 euro suurust varajast rahastust

Mergermarket kirjeldab lühidalt ära märgitud Eesti ettevõtteid, nende varasemaid investeeringuid ja tulevasi kasvuplaane.

FoodDocs ootab järgmisel aastal 1 miljoni euro suurust rahastuse kasvu

FoodDocs pakub digitaalset toiduohutuse teenust, aidates toiduga tegeleval ettevõttel tagada, et toiduohutuse dokumendid vastaksid seadusele ja kõik vajalikud nõuded oleksid alati täidetud.

Ettevõtte kaasasutaja Katrin Liivati sõnul ootab FoodDocs järgmisel aastal umbes 1 miljoni euro suurust rahastust. Ettevõte kindlustas endale augustikuus 240 000 euro suuruse rahastuse ingelinvestoritelt ja United Angels VC piirkondlikust finantseeringust. Liivati sõnul kasutab FoodDocs saadud kapitali, sisenemaks uutele Euroopa turgudele, näiteks Skandinaaviasse, Saksamaale ja Suurbritanniasse.

FoodDocs asutati 2017. aasta alguses, saades mitmesugustest toetus- ja auhinnafondidest ettevõtte tegevuseks 75 000 eurot. FoodDocsi kliendid on ligikaudu 100 Eesti ettevõtet ja igakuine tulu 2000 eurot. Ettevõte loodab tulu teenima hakata hiljemalt 2019. aasta augusti uueks rahastuse vooruks.

Messente on kasvufaasis, kuid ei välista müüki

Sõnumite saatmise ja kasutajate identifitseerimisteenust pakkuv ettevõte Messente otsib uusi tuluallikaid. Ettevõtte tegevdirektor Lauri Kinkar ütleb, et viimase aasta jooksul on ettevõtte muutunud SMS-sõnumite ja identifitseerimisteenuse pakkujast multifunktsionaalseks kommunikatsiooniplatvormiks, mille abil saab saata tekstisõnumeid suvalisele maailma telefonile mistahes operaatori võrgus. Ettevõte on valmis uues valdkonnas kasvama, olgu need näiteks SMSid või ka Viberi ja WhatsAppi sõnumid.

Lauri Kinkari sõnul on mitmed investorid ettevõtte vastu huvi tundnud. Kuigi ettevõtte ei otsi hetkel aktiivselt välisrahastust, ei välista Kinkar firma müüki tulevikus. Kõige kasulikum ja jätkusuutlikum ettevõtte jaoks oleks strateegiline partner-klient, kes soovib Messente tehnoloogiat oma platvormiga siduda. Kinkar lisas veel, et ülemaailmne sõnumiside sektor on konsolideerunud, valdkonnas tegutsejaid hinnatakse puhtalt ainult kasutusnumbrite põhjal.

Nicorex Baltic kaalub kasvu välisturul

Eesti suurim e-sigarettide müügiga tegelev ettevõte Nicorex Baltic OÜ kaalub võimalikke omandamisi selleks, et toetada oma kasvu Balti turul. 2,2 miljoni suuruse käibega Nicorex Baltic OÜ koos Veiplandi jaeketiga ostis hiljuti oma 1, 3 miljoni euro suuruse sissetulekuga konkurendi Elgery Group OÜ koos SKYsmoke tootebrändi, e-poe ja kauplusteketiga. Tegevjuhi Sven Kotke sõnul on Nicorex Baltic OÜ Eesti e-sigarettide müügi turuliider, kelle kaubamärgi all tegutseb 21 poodi ja kaks Eesti kõige tuntumat e-sigareti kaubamärki Nicorex ja SKYsmoke. Tooteid turustatakse läbi ca 500 edasimüüja Baltikumis ja Skandinaavias.

Sven Kotke sõnul rahastaks ettevõtte uusi tehinguid omakasumist, kuid kasvu rahastamiseks ollakse valmis võtma ka pangalaenu. Kotke ei välista kapitali kasvatamist või isegi müüki.

StandByMate planeerib käesolevasse aastasse varajase staadiumi idurahastust

StandByMate on 2017. aastal asutatud värbamisplatvorm, mis ühendab tööotsijaid ja tööandjaid ning mille eesmärk on laevade kiire ja efektiivne mehitamine. StandByMate kaasasutaja Merit Valdsalu sõnul planeerib ettevõte sügiseks 250 000–500 000eurost idurahastust. Ettevõte plaanib saadud raha kasutada turunduse ja müügi suurendamiseks, kasvatamaks tulevikus meremeeste globaalset andmebaasi. Merit Valdsalu lisab, et StandByMate värbamisplatvormil on tänaseks juba ligikaudu 10 000 meremeest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077