Autor: Finantsuudised.ee • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas pensionisambad tuleks laiali lammutada?

Angelika Tagel ja Tõnu Lillelaid
Foto: Sandra Sultsing
„Finantsuudised fookuses“ teises saates lahkame viimasel ajal taas palju kirgi kütnud pensioniteemat.

Eesti kolmesambalises pensionisüsteemis on aastatega kerkinud üles mitu valukohta, mis vajavad parandamist. Pensionikogujatele teeb muret teise samba fondide kesine tootlus, pensionifondide valitsejad tahaksid aga süsteemi raha juurde. Kuidas aidata meie inimestel oluliselt paremat pensionipõlve nautida – kas lahendus võiks olla tööandjapension? Milliseid muudatusi kavandab riik ja kuidas need utsitavad pensionifondide juhte efektiivsemalt tööd tegema?

Neil teemadel arutlevad Luminor Pensions Estonia AS juhatuse esimees Angelika Tagel ja rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna peaspetsialist Tõnu Lillelaid.

Saatejuht on Birjo Must.

Kuula saadet siit:

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077