Autor: Finantsjuhtimise Infoleht • 5. november 2018

Rootsi liigub sularahata ühiskonna poole. Mida nende kogemusest õppida?

Rootsi on sularaha hülgavate riikide esirinnas. Sellest riigist võib juba 2023. aasta märtsiks saada maailma esimene sularahata ühiskond – riik, kus sularaha ei aktsepteerita enam üldtunnustatud maksevahendina. Selle muutuse taga on mitu tegurit – arenenud kaardimaksesüsteem, võimas interneti infrastruktuur, populaarne mobiilimaksete rakendus, toetav õiguslik raamistik ja sularaha kultuuriline umbusaldamine.
Rootsi kroonid
Foto: shutterstock.com

Meie ülemerenaabri sularahavabaks muutumist selgitab Copenhagen Business Schooli dotsent Jonas Hedman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077