Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eAgronom kaasas investoritelt miljon eurot

eAgronom kaasas 1 miljoni euro suuruse rahasüsti. Investeerimisringi juhtinvestorid on Black Pearls VC, TMT Investments, Trind Ventures, United Angels VC.
eAgronom kaasas investoritelt miljon eurot.
Foto: eAgronom

Põllumehe poja ja kogenud tarkvaraarendaja Robin Saluoksa loodud eAgronom on digitaalne tööriist teraviljakasvatajatele, mille eesmärk on muuta põllumajandustootjate igapäevane elu ja hooajaline planeerimine lihtsamaks ja aidata teha õigeid otsuseid tulude kasvatamiseks.

eAgronomi veebi- ja mobiilirakendus aitab reaalajas juhtida põllutöid. Planeerimise ja juhtimise tööriist aitab vähendada riske ja saavutada märgatavat majanduslikku kasu. Kliendilugude põhjal võib öelda, et eAgronom aitab põllumeestel kokku hoida kümneid kuni sadu tuhandeid eurosid aastas. Praegu on eAgronomil 35 töötajat, kliendid üheksas riigis ja 700 000 hallatud hektarit. eAgronomi missioon on aidata põllumeestel teha majanduslikult ja ökoloogiliselt nutikaid, andmetel põhinevaid otsuseid.

Põllumehed hindavad juhtimistööriista juures eriti kõrgelt seda, et rakendus muudab andmed lihtsasti kättesaadavaks ja arusaadavaks. eAgronomi operatiivjuhi Stenver Jerkku sõnul on investeeringu abil plaanis parendada agronoomiliste ja majanduslike analüüside mooduleid ehk aidata veelgi täpsemalt arvestada põllumajandusotsuste mõju majandustulemustele. "Loomulikult on rahasüsti abil plaanis panna rõhku ka rahvusvahelisele müügile ja suurepärasele klienditeenindusele, et aidata iga soovijat personaalselt ja toetada väga erinevate oskuste ja teadmistega põllumeeste astumist digiajastusse,“ sõnas Jerkku.

eAgronomi tegevjuhi Robin Saluoksa sõnul on tegu enama kui investeeringuga. “Kõik investorid on andnud meile väga väärtuslikku tagasisidet ja teadmust. Investeerimisringis puutusime kokku nii riskikapitalistide, sihtturupõhiste investorite kui ka edukate iduettevõtete juhtidega, kes kõik toetavad meid ja aitavad keskenduda pikaaegsele strateegiale. See on väga oluline, sest meie eesmärk ei ole midagi vähemat kui muuta ja optimeerida kogu toiduainetööstust,“ rõhutab ta.

Robin Saluoks esineb järgmise aasta mais Pärnu Juhtimiskonverentsil.

Loe pikemalt Äripäeva põllumajanduse teemaveebist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077