Autor: Mait Kraun • 23. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Alates eelmise aasta detsembris saavutatud tipust on bitcoin odavnenud ligi 80 protsenti.
Foto: EPA

Krüptoturult on pühitud 700 miljardit dollarit

See nädal on kujunemas krüptoturu jaoks väga koledaks, vahendab Bloomberg.

Bitcoin kukkus peaaegu 4000 dollarini ning suurem osa teistest krüptorahadest odavnesid ka reedel. Bloombergi Galaxy Crypto indeks on nädalaga kukkunud lausa 25 protsenti. Tegemist on halvima nädalaga alates jaanuarist, mil krüptoturu mull lõhkes.

Nüüdseks on krüptorahade turuväärtus langenud kokku 700 miljardi dollari võrra. Tundub, et lõppu ei ole. Faktorid, mis selle aasta kukkumisele kaasa on aidanud, on praegu veel rohkem pildis, olgu selleks regulatsioonid, kogukonnasisene võitlus või segadus vahetusbörsidel.

Investeerimisfirma Oanda Corpi analüütik Stephen Innes ütles, et tema hinnangul pole veel tugevaid tõendeid kapitulatsioonist, mis võiks viidata hinnapõhjale.

„Selles mängus on väga palju inimesi,“ ütles Oanda Aasia-Okeaania osakonna juht. „Kui bitcoin kokku kukub ja hind liigub 3000 dollari juurde, siis saab see olema suure mõjuga sündmus. Inimesed hakkavad väljapääsu poole tormama.“

Innese hinnangul peaks bitcoin kauplema lühiajaliselt 3500 ja 6500 dollari vahel. Jaanuariks võib krüptoraha hind kukkuda aga juba 2500 dollarile.

Täna on bitcoini hind langenud 3,1 protsenti, 4308 dollarile.

Allikas: Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077