Uudised Valdis Dombrovskis

Vajame kliimamuutusega võitluses finantssektori abi

Valdis Dombrovskis
Valdis DombrovskisFoto: Reuters/Scanpix

Võitluses kliimamuutusega on ühed meie võimsamatest relvadest Euroopa ja maailma kapitaliturud, kuid samas on need ka kõige enam tähelepanuta jäetud, arvab Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis.

Põhja- ja Baltimaades on palju näiteid sellest, et ollakse kliimamuutusega võitlemisel esirinnas. Rootsi, Soome ja Läti on Euroopa esikolmikus taastuvenergeetika osakaalu poolest energiatarbimises, Taani, Eesti ja Leedu ei jää kaugele maha.

Alles hiljuti andis see regioon vihjeid, milline võiks madalsüsiniku tulevik välja näha. Võtame näiteks 23. oktoobri, mis oli tuuline päev. Sel päeval toodeti 22,7 protsenti kogu Euroopa elektrist tuule abil, sealjuures olid Taani, Rootsi ja Leedu tootjate esikümnes. Või septembrikuu, kui 45 protsenti Norras müüdud uutest autodest olid elektriautod, millega püstitati uus maailmarekord.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2018, 11:31

Finantsuudised.ee toetajad: