Autor: Finantsuudised.ee • 4. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luminor koondab Baltimaades 800 töötajat

Kolmes Balti riigis tegutsev Luminor lihtusustab efektiivsuse saavutamiseks oma tegevusmudelit ja algatab kollektiivse koondamise. 2019. aasta jooksul koondatakse kõikide juhtimistasandite peale kokku Eestis 130, Lätis 250 ja Leedus 420 ametikohta.
Luminor Grupi juht Erkki Raasuke
Foto: Andras Kralla

Luminoril on Baltimaades kokku praegu umbes 3000 töötajat.

Pärast pankade piiriülese ühinemise lõpuleviimist aasta alguses lihtsustatakse ümberkorralduste teises etapis äriprotsesse, vähendatakse juhtimistasandite arvu, et muuta juhtimisprotsessid lihtsamaks ja selgemaks ning kaotatakse kattuvad töökohad.

Muutusega parandatakse Luminori konkurentsivõimet ja organisatsiooni efektiivsust, samuti vähendatakse oluliselt tegevuskulusid, teatas pank. Ühtlasi plaanitakse ühtlustada oma tehnoloogilisi platvorme, lihtsustada toote ja teenuse portfelli ning tõsta klienditeeninduse kvaliteeti. Samuti vähendatakse meeskondade suuruseid ja leitakse võimalusi uute digitaalsete lahenduste kasutamiseks.

Luminor on kollektiivsest koondamisest teavitanud asjakohaseid ametkondi, sealhulgas ametiühinguid Eestis, Lätis ning Leedus.

Kollektiivsed koondamised toimuvad 2019. aasta jooksul ja need viiakse läbi etapiviisiliselt vastavalt kehtivatele õigusaktidele. Muudatused on olulised organisatsiooni edasiseks arenguks. Luminor teeb kõik endast oleneva, et leevendada koondatavate töösuhte lõpetamise tagajärgi ning pakub koolituste ja personaalsete nõustamiste abil tuge uue töökoha otsimisel. Samuti maksab Luminor lahkuvatele töötajatele lisaks seaduses ettenähtule täiendavat koondamishüvitist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077