Autor: Finantsuudised.ee • 18. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Steve Jurvetson hakkab investeerima 200 miljonit

Eesti juurtega USAs tegutsev riskikapitalist Steve Jurvetson rajas koos Maryanna Saenkoga uue firma, mille esimesse fondi on kogutud juba 200 miljonit dollarit, teatas Business Wire.
Eesti juurtega investor Steve Jurvetson nimetab Facebooki teates Maryanna Saenkot kõige andekamaks investoriks, kellega ta koos on töötanud.
Foto: Postimees/Scanpix

Future Venturesi raha on plaanis investeerida tulevikutehnoloogiatesse: tehisintellekti, säästvatesse transpordilahendustesse, tuleviku-toidutööstusesse, modelleeritud bioloogiasse, suure võimsusega arvutitesse, kosmosetehnoloogiasse ja mujale.

Jurvetsoni teatakse kui uue varase faasi investorit ja juhatuse liiget sellistes firmades nagu Tesla, SpaceX, Planet, tehisintellekti loovates firmades Nervana ja Mythic ning tehisliha tootvas Memphis Meatsis. Saenko on ettevalmistuselt insener ja tal on olnud juhtiv roll mitmes kasvufirmas, mis annab talle oskuse ära tunda teravaid tehnoloogia valdkonna ideid.

„Minu osa on leida ja toetada uusi juhtivaid ettevõtjaid maailma muutvate tehnoloogiate alalt. Me oleme huvitatud ideedest ja toodetest, mis muudavad järgmiste põlvkondade elu, mitte ainult meie oma.“

Steve Jurvetsoni vanemad on eestlased ja isa poolt põlvneb ta president Konstantin Pätsi suguvõsast. Tema isapoolne vanavanaisa Voldemar Päts oli Konstantin Pätsi vend.

Stanfordi ülikooli elektrotehnika eriala lõpetas Jurvetson kahe ja poole aastaga, olles oma lennu parim. Jurvetson on töötanud kaks aastat arvutifirmas Hewlett-Packard ning seejärel toote turundustöötajana Apple'is ning Steve Jobsi teises arvutifirmas NeXT. Seejärel ühines ta riskikapitalifirmaga, mille 1985. aastal asutasid Tim Draper ja John Fisher.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077