Autor: Finantsuudised.ee • 4. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magnetic MRO omandas Hollandi firma

Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots.
Foto: Andras Kralla
Lennukite tehnilist hooldust pakkuv firma Magnetic MRO omandas lõplikult Hollandi firma Direct Maintenance.

Tehing lisab Magnetic MRO grupi teenustevalikusse lennukid Airbus A380 and Boeing 787, andis ettevõte pressiteatega teada. Lepingu järgi säilitab Hollandi firma oma kaubamärgi.

Selle aasta veebruaris kirjutasid poole alla lepingule, mille järgi lähevad kõik Direct Maintenance'i aktsiad Direct Aviation Groupilt Magnetic MRO-le üle. „See omandamine on osa meie strateegilisest arenguplaanist,“ ütles Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots.

„Ligi 20 aastat on Direct Maintenance hoolikalt ja väga edukalt üles ehitanud oma rahvusvahelist võrgustikku. MROga liitumine annab meile stiimuli teha oma arengus veelgi ambitsioonikam samm,“ ütles Direct Maintenance tegevdirektor Frank Daams.

Erakapitaliettevõte BaltCap müüs koos vähemusaktsionäridega lennuhooldusfirma Magnetic MRO eelmisel aastal 43 miljoni euro eest Hiina ettevõttele Guangzhou Hangxin Aviation Technology.

Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeotsa sõnul on juhtkond aktiivselt otsinud võimalusi laieneda Aasiasse, mis on lennunduses suurima potentsiaaliga kasvav turg. Hangxini asukohta ja teenuste portfelli näeb Mäeots hea täiendusena, mis loob uusi ärivõimalusi.

Selle aasat veebruaris tegi Magnetic MRO Nasdaq Tallinna börsi First North turul kaubeldavaks 8 miljoni euro väärtuses võlakirju. 2017. aastal valiti Magnetic MRO Eesti aasta ettevõtteks, 2018. aastal valiti ettevõtte finantsjuht Astrit Viisma-Kass aasta mõjukaimaks finantsjuhiks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077