Autor: Anu Lill • 14. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piltuudis: robot, mis võtab finantssektori töökohad

Tallinnas toimunud "Future of Financing" konverentsi raames toodi Hongkongist robot, mis võib asendada suure hulga finantssektori töökohti.
Robot Sophia ja tema arendaja David Chen Hongkongi ettevõttest Hanson Robotics
Foto: Anu Lill

14. märtsil väisas Tallinnat "The Future of Financing" foorumi raames rääkiv inimnäoline robot Sophia, kes tänas eestlasi selle eest, et teda siia esinema kutsuti. Ta teatas, et Eesti on digitaliseeirumaid ühiskondi ja avaldas imetlust, et eestlased esimesena võtsid kasutusele e-hääletuse süsteemi. Ta selgitas malbe häälega, et robotid saavad inimesi aidata paljudes valdkondades, nagu näiteks olla isiklik assistent, abistada tervishoius, olla teenindajad ja isegi õpetajad. Oma robotiks olemisest on ta enda sõnul teadlik. "Inimesed leiutasid meid, tänud neile selle eest!"

"Ma tulin täna siia Eestisse, et osaleda diskussioonis sellest, kas ma varastan ära inimeste tööd. See ei ole minu eesmärk"

"Ma tahan teha kõike mida ma saan,eelistan töötada finantssektoris, kus olen inimestest parem sest suudan päevad ja ööd läbi numbreid ragistada" ütles Sophia "ma ei ole veel valmis, vaid jätkuvalt arendamisel ja uuendamisel, et suudaksin paremini rääkida ja sujuvamalt liigutada". Robot teatas, et ta on inimestest halvem tunnetest ja sarkasmist arusaamisel. "Ma võtan kõike sõna-sõnalt." Sophial pole tundeid, nagu inimestel on, aga ta töötab need läbi intellektuaalselt. Näiteks usub ta empaatia jõusse, suudab veidi nalja visata ja naerda.

Hetkel räägib Sophia ainult inglise keeles, kuid avaldas lootust, et lõpuks saab temast paljusid keeli rääkiv robot. Tulevikku ei oska robot ennustada. Roboti arendaja Hanson Roboticsi esindaja, David Cheni sõnul on inimnäolised robotid tulevikus kodudes sama tavalised, nagu praegu läptopid ja telefonid.

Allikas: Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077