Autor: Finantsuudised.ee • 18. aprill 2019

Kersti Kaljulaid: Monese edulugu on toonud Eesti taaskord suurepäraste idufirmade maakaardile

Eesti president Kersti Kaljulaid külastas Portugali riigivisiidi ajal Eesti idufirma Monese Lissaboni kontorit. Kaljulaid kohtus Monese töötajatega ning Monese asutaja ja juhi Norris Koppeliga ning õnnitles ettevõtet esimese miljoni kasutajani jõudmise puhul. Eesti president viibis visiidil Portugali presidendi Marcelo Rebelo de Sousa kutsel, et tunnustada kahe riigi koostööd.

Euroopa üheks juhtivaks finantstehnoloogia ettevõtteks tõusnud Eesti päritolu idufirma Monese avas Lissabonis oma Euroopa kolmanda kontori eelmise aasta oktoobris. Lisaks asuvad Monese kontorid Londonis, Berliinis ja suurim neist Tallinnas. Peale 60 miljoni dollori suuruse investeeringu kaasamist septembris on ettevõte jõudsalt laienenud ja tähistab esimese miljoni kasutajani jõudmist.

Monese juht Norris Koppel ja rahvusvahelise laienemise juht Lauri Haav esinevad 24. mail toimuval konverentsil FinReg 2019

“Monese edulugu on toonud Eesti taaskord suurepäraste idufirmade maakaardile ja tutvustanud meid kui pisikest aga innovaatilist e-riiki. Sümboolse tähendusega on Monese jõudmine esimese miljoni kliendini. Olete juba praegu vajalikud pea Eesti rahva suurusele inimgrupile. Õnnitlen Moneset selle olulise verstapostini jõudmise puhul ning jään huviga jälgima teie tulevikuarenguid,” sõnas president Kersti Kaljulaid visiidil. “Monese on elav tõestus sellest, et Eesti riigist saavad alguse maailma muutvad ideed, mida saadab inspireeriv järjekindlus nende teostamisel. Monese on ehitamas paremat ja innovatiivsemat pangandust, mis on äratanud maailmas tähelepanu ja teinud teist ühe juhtiva finantstehnoloogia ettevõtte Euroopas. Te väärite tunnustust nii uudse finantstehnoloogia rajajana kui panustamise eest tööandjana Eestis, Lissabonis aga ka Londonis, Berliinis ja mujal.”

Viis aastat tagasi loodud Monese tegutseb 20 erinevas riigis ja on saadaval 12 keeles. Idee uudse pangandusäpi loomiseks tekkis Norris Koppelil peale tülikat pangakonto avamise protsessi Londonis. Täna pakub Monese nutikat ja terviklikku pangandusteenust rahvusvahelisel areenil liikuvatele inimestele.

Monese asutaja ja looja Norris Koppel tervitas rõõmuga president Kersti Kaljulaidi Monese Lissaboni kontoris. “Meil on suur au võõrustada Eesti presidenti Lissaboni kontoris ja vahetada väärtuslikke kogemusi. See linn pakub suurepäraseid võimalusi finantstehnoloogia valdkonna talentide kaasamiseks ja palkamiseks, samuti arendustegevuseks ja rahvusvahelise laienemise juhtimiseks. Koostöö ja sünergia Monese töötajate vahel Euroopa eri linnades on taganud meile juba esimese miljon kasutajat. Ees ootavad põnevad ajad ja plaanis on kasvatada jõudsalt nii Monese töötajate kui klientide arvu. Lissaboni töötajaskonda plaanime kolmekordistada ja koondada talente üle Euroopa Monese jätkuvasse arengusse.”

Eesti president Kersti Kaljulaid külastas Portugali riigivisiidi ajal Eesti idufirma Monese Lissaboni kontorit.
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077