Autor: Raamatupidaja.ee • 25. aprill 2019

Ettevõtjate valmisolek reaalajamajanduseks

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium viib koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga ettevõtjate seas läbi küsitluse, et uurida nende valmisolekut ja kogemusi reaalajas majandamise võimalustega.
Majandusministeerium uurib ettevõtjate valmisolekut reaalajamajanduseks
Foto: pixabay

Reaalajamajandus hõlmab endas masinloetavusel ja reaalajal põhinevaid digitaalseid lahendusi nagu e-arved, e-kviitungid ja e-aruanded, mille eesmärk on jõuda bürokraatiavaba ettevõtluskeskkonnani.

Küsitlusega soovitakse näiteks teada, kui palju ettevõtete aega ja raha kulub nö tühitööle, st käsitsi aruannete, saatelehtede täitmisele, pdf-arvelt, ostutšekilt info ümber trükkimisele või muudele haldus- või tugitegevustele.

Iga ettevõtja arvamus on oluline, et kujundada riigi tasandil lahendusi, mis tegelikult ettevõtete vajadustele vastaksid. Palun vastake küsimustikule SIIN.

Küsimustikule vastamiseks kulub 15 minutit. Küsitlus on anonüümne. Küsimustikule oleks kõige sobivam vastaja ettevõtte tegevjuht, finantsjuht või pearaamatupidaja. Küsitlus on avatud kuni 4.05.2019. Lisainfo saamiseks pöörduge palun Külli Kraner’i poole.

Küsitlus on osa MKM-i poolt käivitatud projektist, mille raames analüüsitakse ja edendatakse reaalajamajanduse kasutuselevõttu ning selleks sobivat keskkonda Eestis. Kogutud info on sisendiks Eesti reaalajamajanduse tegevuskavale ja Euroopa Liidu otsustusprotsessidele. Ühtlasi on tegemist 2018. aasta detsembris lõppenud nullbürokraatia programmi raames alguse saanud aruandluskoormuse vähendamise tegevuste jätkuga.

Allikas: Eesti Kaubandus- Tööstuskoda

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077