Autor: Villu Zirnask • 3. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Panustades krüptovaluuta tulevikule

Litecoin’i looja Charlie Lee selgitab, miks ta arvab, et ühel päeval on krüptovaluuta kõikjal kasutuses.
Bitcoin
Foto: Bloomberg

Krüptovaluutade kogukonnas on Charlie Lee tuntud kui litecoin’i looja. Litecoin on bitcoin’i alternatiiv, mille ta kavandas 2011. aastal, kui töötas Google’is tarkvarainsenerina. Tänapäeval on litecoin kuues suurim krüptoraha turuväärtusega viis miljardit dollarit. Olles võrdlemisi sarnane bitcoin’iga, on sellel siiski olulisi erinevusi: tehingud sellega kinnitatakse 75% kiiremini, see on palju likviidsem, ringluses on neli korda rohkem krüptomünte ja see on ka palju vastupidavam kaevurite manipulatsioonidele.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077