Autor: Kristjan Pruul • 18. juuni 2019

Swedbank Eesti juht ja finantsjuht kõrvaldati töölt

Swedbank vabastas teisipäeva õhtul oma kohustest Robert Kiti (pildil) ja Vaiko Tammevälja.
Foto: Indrek Susi
Teisipäeva õhtul teatas Swedbank, et kõrvaldab panga juhtimise töölt senise juhi Robert Kiti ja finantsjuhi Vaiko Tammevälja. Panga esindajad jäid kommentaarides väga napisõnaliseks ning kordasid vaid panga jätkamist Eesti turul.

Teisipäevaõhtuse otsuse kohta peatada Swedbanki Eesti juht Robert Kitt ja finantsdirektor Vaiko Tammeväli volitused Swedbanki Balti juhil Charlotte Elsnitzil eilsele pressiteatele palju lisada ei olnud.

Ta kinnitas, et kaks endist pangajuhti jätkavad panga palgal. "Nad tööle ei tule, mingeid ülesandeid ei täida. Nende tööleping kehtib ning palk ja muud tingimused jäävad samaks. Nende jätkamist ei saa kommenteerida, sest see on seotud käimasoleva sisejuurdlusega. Ma ei saa ka sellepärast kommenteerida, et ma ei tea, kui kaua see kestab," ütles ta.

Swedbank on endiselt keskendunud Eesti suurima panga koha hoidmisele, pühendunud töötajatele, klientidele ja ühiskonnale, ütles Elsnitz korduvalt.

Eisnitz ütles, et tal on hea meel, et Olavi Lepp, kes oli siiani Swedbank Eesti riskijuht ning Anna Kõuts, kelle senine ametikoht oli Head of Treasury, nii lühikese etteteatamisega olid nõus juhiülesandeid üle võtma.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077