Autor: Eliisa Matsalu • 15. august 2019

Uus nädal toob pensionireformis selgust

Peaminister Jüri Ratase sõnul ei ole valitsuses pensionireformi aruteludes mingeid ultimaatumite esitamisi ega näpuga näitamisi olnud.
Foto: LIIS TREIMANN
Rahandusministeerium avaldab järgmisel nädalal penisonireformi olulisemad kavapunktid.

Peaminister Jüri Ratas ütles esimese asjana valitsuse pressikonverentsil, et valitsuses ei ole pensionireformi aruteludes esitatud mingeid ultimaatumeid ega ole olnud ka näpuga näitamist. Samuti kinnitas ta, et kui teisest pensionisambast vabaneb riigieelarvesse vahendeid, siis läheb see raha praeguste pensionäride olukordade parandamiseks.

Isamaa liikmest välisminister Urmas Reinsalu sõnul on valitsuse üldine eesmärk saada penisonireform paika oktoobriks, kuid esimesed kindlamad sisulised punktid peaks rahandusministeerium avaldama järgmisel nädalal.

Seni on teada, et pensionireform viiakse läbi ühes osas ja see reguleerib nii teisest pensionisambast lahkumist kui ka kogutud raha väljamaksmiseks. Vabanevast rahast kavatseb riik teha erakorralise pensionitõusu.

Eesmärk on, et uus seadus hakkaks kehtima järgmise aasta algusest. Kuna teisest sambast väljumine nõuab IT-lahendusi, siis kohe järgmise aasta 1. jaanuarist sambast lahkuda siiski ei saa. Küll aga saab juba järgmise aasta jooksul hakata tegema avaldusi sambast väljumiseks. Väljamaksed peaksid algama hiljemalt kahe aasta jooksul.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077