Autor: Finantsuudised.ee • 10. september 2019

Coop Pank kasvab jõudsalt

Coop Pank suurendas augustis klientide arvu, kasvatas laenuportfelli ja suurendas ka hoiuste mahtu.
Coopi üks uuemaid poode Tõrva linna servas, kus asub ka pangakontor.
Foto: Arvo Meeks, Postimees/Scanpix

Panga klientide arv kasvas augustis 1400 võrra ja ulatus kuu lõpuks 54 700ni.

Laenuportfell suurenes samal perioodil 9,6 miljoni euro võrra ehk 2,4 protsenti. Praegu on Coop Panga laenuportfelli maht 406 miljonit eurot.

Coop Panga hoiuste maht ulatus augusti lõpu seisuga 444,6 miljoni euroni, kasvades kuuga 13 miljoni euro võrra ehk 3 protsenti.

Selle kõige juures teenis pank augustis 514 000 eurot puhaskasumit.

„Coop Panga ärimahu kasvu toetasid kõik finantseerimisega tegelevad äriliinid – kodulaen, tarbimislaen, ärilaen ning liising,“ sõnas Coop Panga juht Margus Rink. „Jätkasime pingutusi äripanganduse mahu kasvatamisel ning selles valdkonnas olulise võiduna valis Viljandimaa ühe suurema tööandja Toom Tekstiili uus enamusosanik Coop Panga ettevõtte väljaostutehingu rahastajaks,“ kirjeldas ta panga saavutusi.

Tema hinnangul tõestab Coopi edu, et kodumaised pangad on võimelised pakkuma kohalikele ettevõtetele keerukamate tehingute finantseerimist. „Näeme ka edaspidi Coop Pangal olulist rolli Eesti ettevõtete arengu toetamisel, et seeläbi anda panus Eesti majandusedu jätkumisse,“ oli Rink veendunud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077