Autor: Finantsjuhtimise Infoleht • 12. september 2019

Lõhe ettevõtete võimekuse ja globaalsete riskide vahel süveneb

Kaks kolmandikku maailma tippjuhtidest nõustub, et paindlikkus on tänapäeva ärimaailmas põhivaluuta ja kui puudub kohanemisvõime, võib pillid kokku pakkida. Keskkondliku, majandusliku ja tehnoloogilise murrangu ajastul üritavad tippjuhid jätkusuutlikku kasvu tagada suurema paindlikkuse abil. Ainult nii saab ümber kujundada ärimudeleid ja võistelda stagneerunud turudogmadega.

Üks peamisi proovikivisid on eristada revolutsiooni evolutsioonist. Tihti paigutatakse see ajateljele, mis praeguseks on pöördunud vastupidiseks, selgitas KPMG Baltics partner ja nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere. Üldjuhul on majandusarengu mootoriks tehnoloogilised muutused, mis avalduvad pika aja jooksul. Valitsev konsensus paigutab revolutsiooni ajateljele 2000–2050. Samas revolutsioonilised muutused toimuvad kiiresti. Ettevõtlusliigid ja ärid võivad aastate jooksul välja surra, näiteks põlevkivienergeetika.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077