Autor: Villu Zirnask • 17. september 2019
Ainult tellijatele

Viis ettepanekut Eesti maksejõuetusõiguse paremaks muutmiseks

Autor: shutterstock.com

Eesti maksejõuetusõigus ei taga võlausaldajate ühiste õiguste ja huvide kaitset, kui võlgnikuga seotud võlausaldajad osalevad maksejõuetusmenetlustes, kirjutab Mari Schihalejev tänavu sügisel Tartu Ülikoolis kaitsmisele tulevas doktoritöös „Võlgnikuga seotud võlausaldajate nõuded maksejõuetusmenetlustes“.

Schihalejevi sõnul tuleks kehtestada piirangud võlgnikuga seotud võlausaldajate osalemise kohta. „Põhjus on see, et eri liiki võlausaldajatel on oluliselt erinevad õigused ja huvid, mis võivad mõjutada hääletamistulemusi ja edasist menetluse käiku,“ selgitab ta. „Kui võlgnikuga seotud võlausaldajad on saavutanud häälteenamuse ning seeläbi kontrolli menetluse ja selles vastuvõetavate otsuse üle, on sellise menetlusõiguse teostamine ka hea usu põhimõtte vastane.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077