Autor: Villu Zirnask • 17. september 2019

Viis ettepanekut Eesti maksejõuetusõiguse paremaks muutmiseks

Foto: shutterstock.com
Eesti maksejõuetusõigus ei taga võlausaldajate ühiste õiguste ja huvide kaitset, kui võlgnikuga seotud võlausaldajad osalevad maksejõuetusmenetlustes, kirjutab Mari Schihalejev tänavu sügisel Tartu Ülikoolis kaitsmisele tulevas doktoritöös „Võlgnikuga seotud võlausaldajate nõuded maksejõuetusmenetlustes“.

Schihalejevi sõnul tuleks kehtestada piirangud võlgnikuga seotud võlausaldajate osalemise kohta. „Põhjus on see, et eri liiki võlausaldajatel on oluliselt erinevad õigused ja huvid, mis võivad mõjutada hääletamistulemusi ja edasist menetluse käiku,“ selgitab ta. „Kui võlgnikuga seotud võlausaldajad on saavutanud häälteenamuse ning seeläbi kontrolli menetluse ja selles vastuvõetavate otsuse üle, on sellise menetlusõiguse teostamine ka hea usu põhimõtte vastane.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077