Villu Zirnask • 17 september 2019
Uudised
Ainult tellijale

Viis ettepanekut Eesti maksejõuetusõiguse paremaks muutmiseks

Foto: shutterstock.com

Eesti maksejõuetusõigus ei taga võlausaldajate ühiste õiguste ja huvide kaitset, kui võlgnikuga seotud võlausaldajad osalevad maksejõuetusmenetlustes, kirjutab Mari Schihalejev tänavu sügisel Tartu Ülikoolis kaitsmisele tulevas doktoritöös „Võlgnikuga seotud võlausaldajate nõuded maksejõuetusmenetlustes“.

Schihalejevi sõnul tuleks kehtestada piirangud võlgnikuga seotud võlausaldajate osalemise kohta. „Põhjus on see, et eri liiki võlausaldajatel on oluliselt erinevad õigused ja huvid, mis võivad mõjutada hääletamistulemusi ja edasist menetluse käiku,“ selgitab ta. „Kui võlgnikuga seotud võlausaldajad on saavutanud häälteenamuse ning seeläbi kontrolli menetluse ja selles vastuvõetavate otsuse üle, on sellise menetlusõiguse teostamine ka hea usu põhimõtte vastane.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79