Autor: Villu Zirnask • 19. september 2019

Metsamaast on saanud populaarne investeerimisobjekt. Kas ettevõtjad kajastavad selle väärtust õigesti?

19% Eesti metsamaast kuulus 2017. aastal juriidilisest isikust erametsaomanikele. Kasvab nii juriidilistest isikutest metsaomanike arv kui ka neile kuuluva metsamaa pindala. Aire Karhu uuris tänavu Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas kaitstud magistritöös metsamaa väärtuse kajastamist nende ettevõtete finantsaruannetes.
Foto: shutterstock.com

Karhu tõdeb töös pealkirjaga „Bioloogilise vara väärtuse kajastamine Eesti metsandusettevõtjate 2017. aasta raamatupidamise aastaaruannetes“, et Eesti finantsaruandluse standardi RTJ 7 „Bioloogilised varad” puudulikkuse tõttu ei leia ettevõtete aruannetest nende metsamaa väärtuse kohta võrreldavat informatsiooni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077