Autor: Finantsuudised.ee • 19. september 2019

TransferWise kolmandat aastat järjest kasumis

Eestlaste asutatud finantstehnoloogiafirma TransferWise tulu kasvas mullu enam kui poole võrra, lisaks on ettevõte kolmandat aastat järjest ka kasumis.
TransferWise´i asutasid 2011. aastal Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus.
Foto: Hermione Hodgson

Eelmisel finantsaastal kasvas TransferWise´i aastatulu üle 53%, ulatudes 179 miljoni naelani (202 mln eurot). Puhaskasum pärast maksude mahaarvamist oli tänavu märtsis lõppenud finantsaastal 10,3 miljonit naela (11,6 mln eurot). Ettevõte on järjepidevalt kasumis olnud alates 2017. aastast.

Ettevõtte teatel võimendasid kasvu piirideta konto üleilmne kasutuselevõtt ja teenused äriklientidele ehk TransferWise for Business.

"Finantstehnoloogia on kümnekordselt tõestanud, et suudab pakkuda klientidele madala hinnaga kõrgema taseme kogemust, kuid meie usume, et edu võti peitub ka tugeva ja usaldusväärse ettevõtte üles ehitamises. Meie finantstulemused tõestavad, et TransferWise'i tiim on selle valemi välja nuputanud," kommenteeris TranfserWise´i tegevjuht ja kaasasutaja Kristo Käärmann.

"Meie suunanäitajaks on raha, mida igal aastal oma madalate tasude ja läbipaistva mudeliga aitame inimestel säästa. Täna on selleks iga-aastaselt miljard naela, kuid ees ootavad veel sajad miljardid. Seetõttu on rahvusvaheline laienemine meie prioriteet," lisas ta.

TransferWise alustas rahvusvaheliste rahaülekannetega, praeguseks on tooteportfell laienenud. Iga kuu liitub TransferWise´iga 10 000 äriklienti, kes koos suurettevõtete ja pankade endiga on nüüd ühendatud TransferWise´i rakendusliidesega.

Ettevõtte pakutav piirideta konto on saadaval rohkem kui 170 riigis. Hiljuti toodi USAs, Austraalias ja Uus-Meremaal turule piirideta kontoga kaasnev deebetkaart, peatselt jõuab see ka Singapuri ja Jaapanisse.

TransferWise´il on kuus miljonit klienti. TransferWise teeb iga kuu nelja miljardi naela (4,5 mld eurot) väärtuses siseriiklikke ja piiriüleseid kliendimakseid, säästes klientidele miljard naela aastas võrreldes samaväärsete pangatehingutega.

TransferWise´i 12 kontoris töötab üle 1700 inimese. Järgmisel aastal on plaanis tööle võtta veel 750 inimest.

TransferWise´i asutasid 2011. aastal Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Ettevõtte väärtuseks hinnati maikuises rahakaasamise voorus 3,5 miljardit dollarit (3,2 mld eurot). Kokku on TranferWise kaasanud investoreilt 689 miljonit dollarit (623 mln eurot). Teiste seas on eestlaste loodud idufirmat rahastanud Andreessen Horowitz, Richard Branson ja Max Levchin.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077