Autor: Finantsuudised.ee • 25. september 2019

Funderbeam sai Singapurist investeerimisteenuse tegevusload

Eestis asutatud investeerimisplatvorm Funderbeam sai Singapuri finantsjärelevalvelt investeerimis- ja kauplemislitsentsid. Koos Ühendkuningriigi tegevusloaga saab Funderbeam nüüd teenindada nii Aasia kui ka Euroopa ettevõtteid ja investoreid ning luua kaasaegse järelturu.
Kaidi Ruusalepp
Foto: Aleksandr Guzhov

Funderbeami teatel on nende ärimudel ehitatud teenindama paljusid turge samaaegselt ja seetõttu on tegevuslubade mõju laiem kui pelgalt Singapur.

"See on finantsmaailmas usalduse pitsat, mis toob meid sammukese lähemale Funderbeami visioonile – saada maailma juhtivaks kasvuettevõtete investeerimis- ja kauplemisplatvormiks. Kahel kontinendil tegutsemine annab meie platvormile olulise konkurentsieelise ja avardab nii ettevõtete kui investorite võimalusi," rääkis Funderbeami asutaja ja juht Kaidi Ruusalepp.

Funderbeami teatel võimaldab kauplemisluba Singapurist ehitada ettevõttel üles kaasaegne järelturg ja kauplemiskeskkond investeeringutele.

Funderbeami investori, Mistletoe asutaja Taizo Soni sõnul on tegu mitme aasta tööviljaga. "Investeerisime aastal 2017 Funderbeami eesmärgiga siseneda Aasia turule. Me soovime ehitada kasvuettevõtete ökosüsteemi Aasia ettevõtetele ja investoritele keskpunktiga Singapuris," märkis ta.

"Funderbeam ja Mistletoe loovad koos kogukonna, kuhu kuuluvad Aasia ettevõtted ja investorid; avavad investeerimise Aasia ettevõtetesse ka Euroopa investoritele ja seeläbi tahavad toetada maailma muutvaid noori ettevõtjaid," kinnitas Son. "Meil on ees suur töö, aga me oleme selleks valmistunud mitu aastat," lisas ta.

Funderbeam on loodud 2013. aastal Eestis. Ettevõte viis oma peakontori Ühendkuningriikidesse 2015. aastal ja omab seal aastast 2018 ka tegevusluba. Funderbeam katab hetkel Eestit, Skandinaaviat, Ühendkuningriike, Horvaatiat, Sloveeniat ja peagi ka Põhja-Makedooniat. Turge on lisandumas ja nüüd sisenetakse ka Aasiasse.

Funderbeami platvormilt on kapitali kaasanud 39 ettevõtet, Eestist on tuntumad LaMuu, Ampler, Bikeep ja Siidrikoda. Aastast 2016 on piiratud tingimustel toiminud ka järelturg ja seal on nüüdseks tehtud kandeid enam kui kolme miljoni euro eest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077