Triinu Järviste • 30 oktoober 2019
Uudised
Ainult tellijale

Äratuskell riigiettevõtlusele

Hiljutised sündmused Euroopa Liidu riigiabi valdkonnas on toonud tähelepanu keskmesse selle, kuidas riik tegutseb ettevõtluses. Riigi ja kohalike omavalitsuste ettevõtetele peaks mõjuma külma dušina rahandusministeeriumi äsja avaldatud riigi osalusega äriühingute ja sihtasutuste 2018. aasta koondaruanne, mille alusel ei ole nende äriühingute kasumlikkus paljudel juhtudel piisav. Sellele lisandub Euroopa Komisjoni värske otsus, millega kohustatakse Soomet nõudma bussitranspordiettevõttelt tagasi 54,2 miljonit eurot ebaseaduslikku riigiabi.

Triinu Järviste, TGS Balticu vandeadvokaat, riigiabi ja konkurentsiõiguse spetsialist  Foto: Erakogu / TGS Baltic

Rahandusministeerium avaldas riigi osalusega äriühingute ja sihtasutuste 2018. aasta koondaruande, milles tuvastatakse, et nende aasta keskmine omakapitali tootlus (ROE) oli 5,5%. Seega teenis iga äriühingusse investeeritud euro omanikule – riigile – tagasi keskmiselt 5,5 senti. Aruandes leitakse, et riigi osalusega äriühingute keskmine ROE on liialt madal.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79