Autor: Villu Zirnask • 30. detsember 2019

Usaldusühingute arv on kahekordistunud, aktsiaseltside arv märgatavalt vähenenud

Usaldusühingute arv on viimase 10 aasta jooksul pea kahekordistunud, samal ajal kui aktsiaseltside arv on märgatavalt vähenenud.
Foto: shutterstock.com

Janno Järve kirjutab ühinguõiguse revisjoni raames koostatud raportis „Eesti ühingute statistiline ülevaade“, et ka täisühingute ja tulundusühistute arv on aja jooksul jõudsalt kasvanud. Välismaa äriühingute filiaalide arv on püsinud küllaltki stabiilsena (näidates kerget kasvu). Euroopa äriühinguid on küll 10 aasta taguse ajaga võrreldes pea kolm korda rohkem, kuid nende koguarv on endiselt väga väike.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077