Autor: Finantsuudised.ee • 13. jaanuar 2020

Finantsinspektsioon praagib iga kümnenda finantssektori juhi välja

Sobivuskontrolli käigus tuvastame umbes iga kümnenda isiku puhul, et ta ei sobi finantssektorisse, ütles Siim Tammer.
Foto: Liis Treimann
Finantssektori ettevõtete juhtide valikul kiputakse nende sobivusest mööda vaatama ja unustama sisekorra kehtestamine, seetõttu on finantsinspektsioonil tulnud sisuliselt iga kümnes isik sobivuse alusel välja praakida.

2019. aastal läbi viidud erikontrolli käigus kontrollitud 17 ettevõttest enamik olid sellised, kus kas puudus sisekord üldse või ei olnud juhtide valimise protsess nõuetekohane. Puudusi esines krediidiandjate või -vahendajate, makseasutuste, pankade, kindlustusandjate, fondivalitsejate ja investeerimisühingute seas, teatas inspektsioon.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077