Autor: Kristjan Pruul • 30. jaanuar 2020

Riigikogu muutis II pensionisamba vabatahtlikuks

Rahandusministri Martin Helmel (vasakul) on naeratamiseks põhjust - opositsioon püüdis terve eilse päeva pensioreformi hääletust venitamisega edasi lükata, kuid hilisõhtul võeti pensionisüsteemi muutev seadus ikkagi vastu.
Foto: Liis Treimann
Riigikogu võttis 56 poolthääle ja 45 vastuhäälega vastu suurt vastukaja ja kriitikat pälvinud seaduse, mis muudab kohustusliku pensionisamba vabatahtlikuks ning kõik soovijad saavad järgmise aasta sügisest senised säästud välja võtta.

Uue seaduse järgi saavad pensionifondide kliendid kogutud raha välja võtta ja edasiste maksete tegemise lõpetada või suunata selle pensionifondi kontolt isiklikule pensioni investeerimiskontole. Uuringute järgi võib muudatus pensionifondidele tähendada ühe kolmandiku klientide kaotust. Eestis on pensionifondidesse kogunenud 5 miljardit eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077