Autor: Finantsuudised.ee • 14. veebruar 2020

Microsoft Eesti juht: tehisintellekt töötab – nüüd tuleb leida sellele rakendus

Microsoft Eesti juht Mart Mäe
Foto: HEIKKI AVENT
KPMG Ärifoorumil ütles Microsoft Eesti juht Mart Mäe, et tehisintellekt (AI) on oma võimekust tõestanud ja täna on peamine küsimus: kus seda kõige tõhusamalt rakendada? Just seetõttu eksperimenteerib Microsoft AI-ga kõikvõimalikes valdkondades. KPMG andmeteadlase Raul Nugise hinnangul on kasvavate andmemahtude ja tööjõukulude taustal automatiseerimine möödapääsmatu.

Mäe sõnul on paljud tehnoloogiarevolutsioonid saanud alguse nii-öelda nišitoodetest. „Näiteks internet kui selline oli ju esialgu mõeldud rakenduma ainult kaitsevaldkonnas, kuid tänaseks on sellest kasvanud omaette tööstusharu. Tõenäoliselt ootab tehisintellekti sama saatus,“ leiab Mäe. Mäe sõnul on tehisintellekti tööpõhimõte ja eesmärk ülimalt lihtne – kasutada olemasolevaid andmeid selleks, et saada mingi teadmine, mida meil täna veel pole.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077