Aivar Hundimägi • 17 veebruar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Audiitori arvamus mõjutab panga laenuotsust

Hansab Groupi juhatuse liige Jaan Õunpuu, Grant Thorntoni partner ja auditijuht Mart Nõmper ning LHV Panga krediidijuht Rain Gontmacher rääkisid Äripäeva raadios ettevõtete auditeerimisest.  Foto: Andras Kralla/Äripäev

Auditeeritud majandusaastaaruanne aitab ettevõttel paremini laenu saada ning kergitab lisaks pangale usaldusväärsust ka koostööpartnerite silmis, kuid seda vaid siis, kui audiitor on õigesti valitud ning usaldusväärne.

LHV Panga krediidijuht Rain Gontmacher rääkis Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“, et pank lähtub ettevõtetele krediidi väljastamisel eelkõige finantsnäitajatest ning kui need on audiitori poolt üle kontrollitud, annab see just kui täiendava usalduse märgise. „Aruande ettevõtmisel alustan viimasest lehest ning vaatan, mida audiitor arvab – kui arvamus on jäetud avaldamata, siis võib-olla pole mõtet aruannet edasi lugedagi,“ sõnas ta.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79