Autor: Villu Zirnask • 24. veebruar 2020
Ainult tellijatele

Raha-, kaardi- ja väärtpaberiarveldused viiakse peatselt ühe seaduse alla

Autor: shutterstock.com

Rahandusministeerium ja Eesti Pank koostavad makse- ja arveldussüsteemide uut ja terviklikku regulatsiooni. Praegune regulatsioon pärineb põhiosas Eesti Euroopa Liiduga ühinemise ajast, kui esmatähtis oli Eesti ja ELi õiguse kiire harmoneerimine. Sellest johtuvalt on kehtivas maksesüsteemi regulatsioonis hulk puuduseid ja see on ajast maha jäänud.

Väljatöötamiskavatsuses öeldakse, et praeguse regulatsiooni üks olulisi puuduseid on see, et arvelduste lõplikkuse osas ei paku see kindlust, kas mõne süsteemis osaleja pankroti korral on maksesüsteemi sisestatud maksed ja süsteemis antud tagatised tagasipööramise vastu kaitstud või mitte.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077