Autor: Villu Zirnask • 26. märts 2020

Euroopa Keskpanga kriisivastased sammud

Foto: shutterstock.com
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas 19. märtsil alustada 750 miljardi euro suurust varaostukava, mis kestab 2020. aasta või pandeemia lõpuni. See lisandub 12. märtsil teatavaks tehtud 120 miljardi suurusele kavale. Kokku moodustab nende maht 7,3% euroala SKPst.

Pandeemia majandusmõjude ohjeldamise erakorralise varaostukava (Pandemic Emergency Purchase Programme, PEPP) suurus on kokku 750 miljardit eurot. Oste tehakse 2020. aasta lõpuni ning ostetakse kõiki varakategooriaid, mis on kõlblikud juba olemasoleva varaostukava (asset purchase programme, APP) raames ostmiseks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077