Autor: Finantsuudised.ee • 9. aprill 2020

Era- ja riskikapitalifondid ning äriinglid on valmis investeerima ka kriisiajal

EstVCA juhatuse esimehe Margus Uudam
Foto: Eiko Kink
Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni (EstVCA) ja Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) kriisi mõju uuringutest selgus, et Eestis tegutsevad era- ja riskikapitali fondid ning äriinglid investeerivad täna jätkuvalt oma portfelli ettevõtetesse ning on valmis tegema ka uusi tehinguid.

EstVCA juhatuse esimehe Margus Uudami sõnul näitavad aprilli alguses läbi viidud uuringu tulemused, et Eesti era- ja riskikapitalituru tervis on täna jätkuvalt hea ning turuosalistel on piisavalt kogemusi ja raha esimeste tagasilöökide üleelamiseks. „Massilisest uste kinni panemisest me oma liikmete portfelliettevõtete osas täna ei räägi, fondid jätkavad investeerimist ning enamikul küsitluses osalenud fondide portfelliettevõtetel on ligi pooleks aastaks või kauemaks ka rahaline puhver olemas. Kui aga tänane olukord peaks kestma üle kolme kuu, on vajalik tänastele meetmetele lisaks täiendavate lahenduste väljatöötamine, milleks lõime oma liikmeskonnas ka eraldi töörühma, et riigiga vajalikku dialoogi pidada,” sõnas Uudam.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077