Autor: Kati Pino • 13. aprill 2020

Advokaat selgitab: kas lepingulised kohustused tohib eriolukorras täitmata jätta?

Kati Pino
Foto: Hedman Partners
Kriisiolukorras on sagenenud juhud, kui lepinguliste kohustuste täitmata jätmist või hilinemist põhjendatakse eriolukorra tõttu tekkinud vääramatu jõu ehk force majeure´iga, mis ei pruugi olla piisav põhjendus, hoiatab advokaadibüroo Hedman Partners advokaat Kati Pino.

Kati Pino sõnul tuleb ettevõtjatel ka eriolukorras meeles pidada, et iga lepingu rikkumine peab olema vääramatu jõuga tugevas põhjuse-tagajärje seoses ning seos peab olema tõendatav. „Iga lepingulise kohustuse täitmata jätmist või hilinemist ei saa põhjendada vääramatu jõuga. Samuti on kindlasti oluline eristada tavalist äririski vääramatust jõust,” tõi Pino välja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077