Autor: Finantsuudised.ee • 13. aprill 2020

Ettevõtete maksejõuetus kasvab kogu maailmas

Krediidikindlustusfirma Coface esimese kvartali baromeeter ennustab äride nurjumise kasvu, maailmakaubanduse langust 4,3%, protektsionismi kasvu ja USA-Hiina kaubandussõja võimalikku jätku.
Foto: shutterstock.com

COVID-19 tagajärjed on tekitanud kahekordse šoki nii pakkumise kui ka nõudluse osas, mõjutades nii paljusid tööstusi kogu maailmas. Selle kriisi ainulaadsus muudab võrdluse varasematega keerukaks, kuna senistel kriisidel oli rahaline päritolu (ülemaailmne krediidikriis aastatel 2008–2009, suur depressioon 1929. aastal). Küsimus ei ole enam, milliseid riike ja tegevusharusid see šokk mõjutab, vaid hoopis, millised vähesed jäävad mõjutamata.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077