Villu Zirnask • 22 aprill 2020
Uudised
Ainult tellijale

Kui hästi läheb, toob 2021. aasta tugeva majanduskasvu

IMFi tegevdirektor Kristalina Georgieva  Foto: shutterstock.com

Sellist majandusprognoosi nagu äsja 2020. ja 2021. aastaks ei ole IMF oma eksistentsi vältel varem teinud. Ligi kümneprotsendiseid või suuremaidki majanduslanguseid on seni esinenud üksikutes (kodu)sõtta sattunud riikides, aga mitte terves arenenud maailmas korraga. Arengumaadele tulevaks aastaks ennustatav majanduslangus on veidi väiksem, aga enamik neistki jääb tänavu miinusesse. Tegemist on suurima majanduskriisiga pärast 1930. aastate suurt depressiooni.

IMFi baasstsenaariumi järgi ootab maailma 2021. aastal kiire taastumine: majanduskasv, mille sarnast pole jõukates riikides ammu nähtud. Aga enamikus kriisist raskemini puudutatud riikides ei piisa sellest, et koroonakriisieelsele tasemele tagasi jõuda – selleks kulub 2–3 aastat, kui elu ikka veereb edasi baasstsenaariumi järgi ning riigid majanduse taastumist jõuliselt toetavad.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077