Autor: Villu Zirnask • 22. aprill 2020
Ainult tellijatele

Kui hästi läheb, toob 2021. aasta tugeva majanduskasvu

IMFi tegevdirektor Kristalina Georgieva
Autor: shutterstock.com

Sellist majandusprognoosi nagu äsja 2020. ja 2021. aastaks ei ole IMF oma eksistentsi vältel varem teinud. Ligi kümneprotsendiseid või suuremaidki majanduslanguseid on seni esinenud üksikutes (kodu)sõtta sattunud riikides, aga mitte terves arenenud maailmas korraga. Arengumaadele tulevaks aastaks ennustatav majanduslangus on veidi väiksem, aga enamik neistki jääb tänavu miinusesse. Tegemist on suurima majanduskriisiga pärast 1930. aastate suurt depressiooni.

IMFi baasstsenaariumi järgi ootab maailma 2021. aastal kiire taastumine: majanduskasv, mille sarnast pole jõukates riikides ammu nähtud. Aga enamikus kriisist raskemini puudutatud riikides ei piisa sellest, et koroonakriisieelsele tasemele tagasi jõuda – selleks kulub 2–3 aastat, kui elu ikka veereb edasi baasstsenaariumi järgi ning riigid majanduse taastumist jõuliselt toetavad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077