Autor: Villu Zirnask • 30. mai 2020
Ainult tellijatele

Klient hüppas viimasel hetkel laenu võtmata alt, laenuvahendaja EstateGuru nõuab ikka edukustasu

Autor: shutterstock.com

EstateGuru OÜ (hageja) esitas 31. oktoobril 2017 Pärnu Maakohtule OÜ Nata Paradiis (kostja) vastu maksekäsu kiirmenetluse avalduse, milles palus ettevõttelt välja mõista 3133 eurot 58 senti. Ettevõte ei nõustunud.

Nata Paradiis oli ühisrahastusportaali www.estateguru.eu vahendusel sõlminud laenuandjatega laenulepingud neilt 100 000 euro kaasamiseks. Laen tuli tagada hüpoteegi ja käendusega, ent Nata Paradiisi juhatuse liige ei tulnud 24. augustil 2017 notari juurde tagatisi vormistama. Seega ei kandnud EstateGuru laenusummat kostjale üle, küll aga nõudis laenu vahendamise eest edukustasu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077