Autor: Finantsuudised.ee • 1. juuli 2020

Aastaga on riik vastu võtnud 370 000 e-arvet

Fiteki tegevjuht Andrus Kaarelson
Foto: Fitek
1. juulil täitus aasta Eesti riigile vaid e-arvete saatmist. Riik on olnud teerajaja kaasaegsetele arvelduslahendustele üleminekul Eestis ja aastaga on riigiasutused koostööpartneritelt vastu võtnud 370 000 e-arvet. Finantstehnoloogia firma Fitek, riigiasutuste e-arvete operaator hindab, et avaliku sektori vastu võetavate e-arvete osakaal kasvas enam kui kolm korda ja ulatub 98%ni.

„Riigi Tugiteenuste Keskus teenindab 163 avaliku sektori asutust ja e-arvetele üleminek on tõstnud meie klientide jaoks andmete kvaliteeti, samas vähendanud riigi kulusid arvete menetlemisel. Täisautomaatne e-arvete protsess välistab käsitsi sisestamisest tekkida võivad vead, arvete kohale jõudmine on tagatud ning menetlusse ei jõua topeltarved. Kulud arvete menetluskeskkonna teenusele on vähenenud umbes 45% tänu sellele, et enam pole vaja tasuda arvete digitaliseerimise teenuse eest,“ rääkis Riigi Tugiteenuste Keskuse majandustarkvara arenduse osakonna juhataja Marek Ilves.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077