Autor: Villu Zirnask • 22. september 2020
Ainult tellijatele

Maksepuhkuste andmine pöörab pärast 30. septembrit tavalisele rajale

Autor: shutterstock.com

Euroopa pangandusjärelvalve (EBA) teatas 21. septembril, et lõpetab oma suuniste „COVID-19 kriisi kontekstis kohaldatavate seadusandlike ja muude kui seadusandlike laenumaksete moratooriumide kohta“ kehtivuse 30. septembril nagu juba varem kavas oli.

EBA hinnangul on maksepuhkused ennast koroonapandeemiast tingitud lühiajaliste likviidsusprobleemide lahendamisel õigustanud – enamik ELi pankasid võimaldas nimetatud suuniste alusel klientide laenukohustuste tingimuste ajutist muutmist. Maksepuhkuseid on pangad andnud enamasti 6-12 kuuks, seega kestab nende mõju veel mõnda aega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077