Autor: Villu Zirnask • 22. september 2020

Maksepuhkuste andmine pöörab pärast 30. septembrit tavalisele rajale

Foto: shutterstock.com
Euroopa pangandusjärelvalve (EBA) teatas 21. septembril, et lõpetab oma suuniste „COVID-19 kriisi kontekstis kohaldatavate seadusandlike ja muude kui seadusandlike laenumaksete moratooriumide kohta“ kehtivuse 30. septembril nagu juba varem kavas oli.

EBA hinnangul on maksepuhkused ennast koroonapandeemiast tingitud lühiajaliste likviidsusprobleemide lahendamisel õigustanud – enamik ELi pankasid võimaldas nimetatud suuniste alusel klientide laenukohustuste tingimuste ajutist muutmist. Maksepuhkuseid on pangad andnud enamasti 6-12 kuuks, seega kestab nende mõju veel mõnda aega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077