Anu Lill • 2 oktoober 2020
Uudised
Ainult tellijale

Pank: oma kodu eest võitleb laenuklient viimse verepiisani

LHV jaepanganduse finantseerimise juhi Marko Kiisa sõnul on inimestel rohkem vaja oma jõukust investeerimise teel kasvatada, sest praegu näitab hoiuste mahu muljetavaldav kasv seda, et raha seisab peamiselt rikkamate inimeste hoiustel ja viiendikul eestlastest on kontol alla 100 euro.  Foto: LIIS TREIMANN

Võrreldes eelmise kriisiga on praeguses kriisis pangad eluasemelaenude puhul rahulikud, sest õppetund eelmisest kriisist oli see, et inimesed ohverdavad makseraskuste tekkimisel kõigepealt autod ja muu vara, et mitte kaotada kodu.

Kinnisvaraseminaril 2020 rääkis LHV jaepanganduse finantseerimise juht Marko Kiisa, et praegu küsivad inimesed pankurilt sõprade ringis tihti, kas laenu ikka saab. Tema kinnitusel laenu saab ja intressid pole ka muutunud, kuid aktiivsus turgudel on kolmandiku võrra vähenenud.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077