Autor: Anu Lill • 2. oktoober 2020

Pank: oma kodu eest võitleb laenuklient viimse verepiisani

LHV jaepanganduse finantseerimise juhi Marko Kiisa sõnul on inimestel rohkem vaja oma jõukust investeerimise teel kasvatada, sest praegu näitab hoiuste mahu muljetavaldav kasv seda, et raha seisab peamiselt rikkamate inimeste hoiustel ja viiendikul eestlastest on kontol alla 100 euro.
Foto: LIIS TREIMANN
Võrreldes eelmise kriisiga on praeguses kriisis pangad eluasemelaenude puhul rahulikud, sest õppetund eelmisest kriisist oli see, et inimesed ohverdavad makseraskuste tekkimisel kõigepealt autod ja muu vara, et mitte kaotada kodu.

Kinnisvaraseminaril 2020 rääkis LHV jaepanganduse finantseerimise juht Marko Kiisa, et praegu küsivad inimesed pankurilt sõprade ringis tihti, kas laenu ikka saab. Tema kinnitusel laenu saab ja intressid pole ka muutunud, kuid aktiivsus turgudel on kolmandiku võrra vähenenud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077