Autor: Finantsuudised.ee • 12. november 2020

Eesti järjekordne ükssarvik: Pipedrive müüb enamusosaluse USA investeerimishiiule

Pipedrive'i üks asutajatest Ragnar Sass
Foto: Andres Haabu
Eesti päritolu müügitarkvara ettevõte Pipedrive sõlmis sel nädalal lepingu enamusosaluse müügiks USA investeerimisfirmaga Vista Equity Partners. Tehingu tulemusel tõuseb Pipedrive ükssarviku staatusesse ehk firma väärtus ulatub investorite silmis üle miljardi dollari. Tehingu suurust ei avalikustata.

Pipedrive’i tegevjuhi Raj Sabhloki sõnul aitab partnerlus tehnoloogiaettevõtetele keskendunud Vistaga suurendada Pipedrive’i võimekust jõuda ambitsioonikate eesmärkideni ning haarata uusi turusegmente. “Tulime aasta alguses välja väga julgete tootearenduse plaanidega. Meil on kindel siht kasvada mitme tootega ettevõtteks, hakates lisaks müügitarkvarale pakkuma lahendusi teistes valdkondades – alates turundusest ja kliendihaldusest, lõpetades projektijuhtimise ja arvepidamisega,” sõnas Sabhlok. “Vista kogemuse, nõu ja investeeringuga saame plaanid kiiremini ja suuremas mahus ellu viia, et rohkematele professionaalidele nende igapäevatöös toeks olla,” lisas ta.

Pipedrive’i senised investorid Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, DTCP ja Rembrandt Venture Partners jätkavad ettevõttes vähemusaktsionäridena. “Meie investorite valmisolek Pipedrive’i uuesti panustada on märk nende usust ettevõtte jätkuvasse kiiresse kasvu ja suurde potentsiaali. See annab edasisteks arenguteks innustust ja kindla seljataguse,” sõnas Sabhlok.

Vista investeering ja partnerlus toetavad Pipedrive'i laienemist, aidates ettevõttel optimeerida oma tooteportfelli, laieneda rahvusvahelistel turgudel ning suurendada kliendibaasi eelkõige väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete seas. “Ettevõtte ja selle tehnoloogia tugevuste parim peegeldaja on nõudlus pakutavate lahenduste järele ning klientide lojaalsus," ütles Vista Flagship Fundi kaasjuht ja Vista Equity Partnersi tegevjuht Monti Saroya. “Ootame huviga meie koostööd Pipedrive’i ja ettevõtte praeguste investoritega, et pakkuda klientidele innovaatilisi ja väärtust suurendavaid lahendusi, mis muudavad nende igapäevatöö tõhusamaks ning aitavad neil oma ettevõttele rohkem tulu tuua,” lisas Saroya.

Pipedrive on võitnud mitmeid mainekaid tooteauhindu ja pääsenud korduvalt valdkonna edetabelite tippu. Turu-uuringute organisatsioon MarTech Breakthrough tunnustas Pipedrive’i 2020. aasta parima CRM lahenduse tiitliga. USA nõustamisfirma Motley Fool valis Pipedrive’i kõige lihtsamini kasutatavaks kliendisuhete halduse tarkvaraks. USA meediaettevõtte U.S. News & World Report CRMide edetabelis jagas Pipedrive’i tänavu teist kohta. 2020. aastal pääses Pipedrive kolmandat aastat järjest väga konkurentsitihedasse Forbes Cloud 100 nimekirja.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Täna kasutab Pipedrive’i müügitööriistu üle 95 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Pipedrive’i enamusinvestor on Vista Equity Partners, lisaks on firma kaasanud kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, DTCP ja Rembrandt Venture Partners. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Kiiresti kasvavas ettevõttes töötab ligi 700 inimest.

Vista on üle 20 aasta tegutsenud juhtiv globaalne investeerimisfirma, millel on enam kui 58 miljardit USA dollari väärtuses kumulatiivseid kapitalikohustusi. Vista investeerib ettevõtetele suunatud tarkvara-, andme- ja tehnoloogiate arendamisega tegelevatesse firmadesse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077